...
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cum sa alegi implantul dentar perfect adaptat starii tale de sanatate orala, intr-o lume plina de oferte comerciale

implantul dentar

In momentul in care te gandesti la alegerea unui implant dentar, este important sa tii cont de nevoile tale individuale. Fiecare persoana are cerinte unice cand vine vorba de sanatatea orala, iar alegerea implantului potrivit poate face o diferenta semnificativa in experienta pe care o ai pe parcursul tratamentului.
In acest articol, vom explora cum sa iti alegi implantul dentar preferat in functie de nevoile tale individuale. Vom discuta diferite tipuri de implanturi dentare disponibile pe piata, precum implanturile dentare endoosoase, implanturile zigomatice si implanturile cu mini suruburi. Vom analiza avantajele si dezavantajele fiecarui tip de implant, pentru a te ajuta sa iei cea mai buna decizie in ceea ce priveste tratamentul tau.

Indiferent daca ai nevoie de un implant dentar pentru a inlocui un dinte sau mai multi dinti lipsa, acest articol iti va oferi informatiile necesare pentru a face alegerea potrivita. Te invitam sa descoperi cum sa-ti alegi implantul dentar preferat in functie de nevoile tale individuale.

implant dentar

Introducere in implanturile dentare

Implanturile dentare sunt o solutie durabila si eficienta pentru inlocuirea dintilor lipsa. Acestea constau intr-un surub de titan sau zirconiu care este inserat in osul maxilar sau mandibular, functionand ca o radacina artificiala pentru dinte. Pe acest surub se fixeaza o coroana dentara sau o punte dentara, oferind o solutie permanenta si estetica pentru inlocuirea dintilor lipsa.

Beneficiile implanturilor dentare

Implanturile dentare ofera numeroase beneficii fata de alte optiuni de inlocuire a dintilor lipsa, cum ar fi protezele dentare sau puntile dentare. Iata cateva dintre avantajele principale ale implanturilor dentare:

1. Aspect natural: Implanturile dentare sunt proiectate sa se integreze perfect in aspectul si functionalitatea dintilor naturali, oferind un zambet estetic si natural.

2. Stabilitate si confort: Implanturile dentare sunt integrate in osul maxilar sau mandibular, ceea ce le confera o stabilitate excelenta si o senzatie similara cu cea a dintilor naturali. Aceasta inseamna ca poti mesteca si vorbi fara disconfort sau senzatia de miscare a protezei dentare.

3. Sanatatea osului: Implanturile dentare stimuleaza osul maxilar sau mandibular, contribuind la mentinerea sanatatii si densitatii osoase in zona in care au fost pierduti dintii.

4. Durabilitate: Implanturile dentare sunt fabricate din materiale durabile, cum ar fi titanul sau zirconiu, ceea ce le confera o rezistenta excelenta si o durata de viata lunga.

Tipuri de implanturi dentare – un singur dinte, mai multi dinti, arcada completa.

Implanturile dentare sunt disponibile intr-o varietate de forme si dimensiuni, pentru a se potrivi nevoilor specifice ale fiecarui pacient. In general, implanturile dentare pot fi impartite in trei categorii principale:

 • Implanturi dentare pentru un singur dinte: Acestea sunt utilizate pentru a inlocui un singur dinte lipsa. Implantul este inserat in osul maxilar sau mandibular, iar pe acesta se fixeaza o coroana dentara individuala.
 • Implanturi dentare pentru mai multi dinti: Acestea sunt utilizate pentru a inlocui mai multi dinti lipsa, de obicei intr-o singura arcada. Implanturile sunt inserate in osul maxilar sau mandibular, iar pe acestea se fixeaza o punte dentara.
 • Implanturi dentare pentru arcada completa: Acestea sunt utilizate pentru a inlocui toti dintii lipsa dintr-o arcada. Implanturile sunt inserate in osul maxilar sau mandibular, iar pe acestea se fixeaza o proteza dentara fixa.

Implanturi dentare pentru un singur dinte

Implanturile dentare pentru un singur dinte sunt cea mai frecventa optiune pentru inlocuirea unui dinte lipsa. Acestea ofera o stabilitate excelenta si un aspect natural, fiind o solutie foarte eficienta.

Procedura de implantare pentru un singur dinte este relativ simpla si dureaza de obicei o singura zi. In prima etapa, medicul stomatolog insera implantul in osul maxilar sau mandibular. In a doua etapa, care are loc de obicei la cateva luni dupa prima etapa, implantul este acoperit cu un bont protetic din titan si o coroana dentara individuala.

Implanturi dentare pentru mai multi dinti

Implanturile dentare pentru mai multi dinti sunt utilizate pentru a inlocui mai multi dinti lipsa, de obicei intr-o singura arcada. Acestea pot fi o optiune excelenta pentru pacientii care au pierdut mai multi dinti consecutivi.

Procedura de implantare pentru mai multi dinti este mai complexa decat procedura de implantare pentru un singur dinte. In primul rand, medicul stomatolog trebuie sa evalueze cantitatea si densitatea osoasa a pacientului. Daca densitatea osoasa este scazuta, poate fi necesara o procedura de augmentare osoasa.Tomografia computerizata va preciza gradul densitatii osoase, precum si o masurare milimetrica a crestelor alveolare existente. Tot aceasta investigatie va realiza si o simulare impalntara extrem de precisa si utila medicului implantolog.

In a doua etapa, medicul stomatolog insera implanturile in osul maxilar sau mandibular. In a treia etapa, care are loc de obicei la cateva luni ( in jur de 2-3 luni) dupa prima etapa, implanturile sunt acoperite bonurile protetice si apoi cu o punte dentara.

Implanturi dentare pentru arcada completa

Implanturile dentare pentru arcada completa sunt utilizate pentru a inlocui toti dintii lipsa dintr-o arcada. Acestea sunt o optiune excelenta pentru pacientii care au pierdut toti dintii.

Procedura de implantare pentru arcada completa este mai complexa decat procedura de implantare pentru un singur dinte sau pentru mai multi dinti. In primul rand, medicul stomatolog trebuie sa evalueze cantitatea si densitatea osoasa a pacientului. Daca densitatea osoasa este scazuta, poate fi necesara o procedura de augmentare osoasa.

In a doua etapa, medicul stomatolog insera implanturile in osul maxilar sau mandibular. In a treia etapa, care are loc de obicei la cateva luni dupa prima etapa, implanturile sunt acoperite cu o proteza dentara fixa.

Factori de luat in considerare la alegerea unui implant dentar – densitatea osoasa, sanatatea orala, preferintele estetice.

La alegerea unui implant dentar, este important sa se tina cont de o serie de factori, inclusiv densitatea osoasa, sanatatea orala si preferintele estetice.

Densitatea osoasa

Implanturile dentare sunt cel mai bine implantate in osul maxilar sau mandibular sanatos si dens. Daca densitatea osoasa este scazuta, poate fi necesara utilizarea unui tip special de implant, cum ar fi un implant zigomatic sau un implant cu mini-suruburi.

Sanatatea orala

Implanturile dentare necesita o igiena orala excelenta pentru a se integra in os, a se mentine sanatoase si functionale. Daca pacientul are probleme dentare, cum ar fi carii sau boli parodontale, acestea trebuie tratate inainte de implantare.

Preferintele estetice

Implanturile dentare sunt disponibile intr-o varietate de forme, dimensiuni si culori pentru a se potrivi cu dintii naturali ai pacientului. Pacientul trebuie sa discute cu medicul stomatolog despre preferintele sale estetice pentru a se asigura ca implanturile vor fi cat mai naturale posibil.

Consultatia cu un medic stomatolog

Consultatia cu un medic stomatolog este primul pas important in orice tratament stomatologic. In timpul consultatiei, medicul stomatolog va efectua o examinare completa a cavitatii bucale pentru a evalua starea dintilor, gingiilor si a altor structuri orale. De asemenea, medicul stomatolog va discuta cu pacientul despre istoricul sau medical si despre obiectivele sale de tratament.

Dr. Brandusa Radici este un medic de medicina generala si medic stomatolog cu o experienta de peste 25 de ani in implantologia orala. Ea este supraspecializata in implantologie si chirurgie orala. Dr. Radici este o profesionista dedicata, pasionata si empatica, care ofera servicii stomatologice de inalta calitate, cu accent pe confortul si siguranta pacientilor sai.

In timpul consultatiei cu dr. Radici, pacientul va beneficia de urmatoarele:

 • O examinare completa a cavitatii bucale, inclusiv o radiografie panoramica sau o tomografie computerizata.
 • O discutie cu medicul stomatolog despre istoricul medical si despre obiectivele de tratament.
 • O prezentare a diferitelor optiuni de tratament disponibile, cu avantajele si dezavantajele fiecareia.

Daca va ganditi sa va implantati dintii, este important sa consultati un medic stomatolog cu experienta in aceasta procedura. Dr. Brandusa Radici este un medic stomatolog calificat care va poate ajuta sa luati cea mai buna decizie pentru dumneavoastra.

Iata cateva motive pentru care va recomandam serviciile dnei dr. Brandusa Radici:

 • Experienta: Dr. Radici are o experienta de peste 25 de ani in domeniul stomatologiei, cu predilectie in implantologie.
 • Calitate: Dr. Radici ofera servicii stomatologice de inalta calitate, cu accent pe confortul si siguranta pacientilor sai.
 • Competenta: Dr. Radici este un medic stomatolog calificat si experimentat, care este intotdeauna la curent cu cele mai recente tehnologii si tehnici stomatologice.

Daca sunteti interesat sa aflati mai multe despre serviciile dnei dr. Brandusa Radici, va rugam sa vizitati site-ul web al clinicii Germandent sau sa sunati la numarul de telefon 0726282896.

Intelegerea procedurii de implantare

Implantarea dentara este o procedura chirurgicala care implica inserarea unui implant dentar in osul maxilar sau mandibular. Implantul este un dispozitiv metalic realizat din titan de inalta puritate care actioneaza ca o radacina artificiala pentru dinte. Pe implant se poate fixa o coroana dentara, o punte dentara sau o proteza dentara fixa.

Procedura de implantare poate fi impartita in trei etape principale:

Etapa 1: Inserarea implantului

In prima etapa, medicul stomatolog face o mica incizie in gingie si insera implantul in osul maxilar sau mandibular.

Etapa 2: Osteointegrarea

In a doua etapa, care dureaza de obicei 2-3 luni, implantul se integreaza in osul maxilar sau mandibular. In aceasta perioada, pacientul nu poate utiliza implantul, care este situat in os si este acoperit de gingie.

Etapa 3: Aplicarea coroanei dentare

In a treia etapa, medicul stomatolog aplica coroana dentara pe implant. Coroana dentara este o lucrare protetica care arata si functioneaza ca un dinte natural. Coroana dentara poate fi efectuata din ceramica sau zirconiu.

Procedura de implantare va fi efectuata in cabinetul stomatologic, in conditii de sala de operatie, sterilizare, asepsie si antisepsie. Procedura dureaza de obicei de la cateva minute la o ora, in functie de numarul de implanturi care trebuie inserate.

Implantarea dentara este o procedura sigura si eficienta, care ofera o solutie permanenta pentru inlocuirea dintilor lipsa.

Iata cateva dintre beneficiile implantarii dentare:

 • Este o solutie permanenta pentru inlocuirea dintilor lipsa.
 • Ofera un aspect natural si o functie similara cu cea a dintilor naturali.
 • Este o procedura sigura si eficienta.
 • Este singura solutie de protezare fixa ( adica punte) in situatia unei edentatii terminale, adica cand nu mai exista dinti stalpi distali spatiului edentatii.
 • In cazul edentatiilor unidentare, este solutia ideala pentru ca nu va impune slefuirea dintilor vecini.
 • Este o procedura sigura, simpla, neinvaziva, lipsita de riscuri.

Compararea materialelor pentru implanturi – titan vs. zirconiu

Implanturile dentare sunt dispozitive metalice care sunt inserate in osul maxilar sau mandibular pentru a inlocui dintii lipsa. Materialele utilizate pentru fabricarea implanturilor trebuie sa fie rezistente, biocompatibile si estetice.

Titanul este cel mai frecvent material utilizat pentru fabricarea implanturilor dentare. Este un metal puternic, rezistent la coroziune si biocompatibil. Titanul este, de asemenea, relativ ieftin, ceea ce il face o optiune atractiva pentru multi pacienti.

Zirconiul este un alt material care este utilizat din ce in ce mai mult pentru fabricarea implanturilor dentare. Este un metal alb, translucid, care ofera o estetica mai buna decat titanul. Zirconiul este, de asemenea, biocompatibil si rezistent la coroziune.

Avantajele titanului
 • Rezistenta: Titanul este un material puternic si rezistent, care poate rezista la fortele masticatorii.
 • Biocompatibilitate: Titanul este biocompatibil, ceea ce inseamna ca este bine tolerat de organism si nu provoaca reactii alergice.
 • Cost: Titanul este relativ ieftin, ceea ce il face o optiune atractiva pentru multi pacienti.
Avantajele zirconiului
 • Estetica: Zirconiul este un metal alb, translucid, care ofera o estetica mai buna decat titanul.
 • Biocompatibilitate: Zirconiul este biocompatibil, ceea ce inseamna ca este bine tolerat de organism si nu provoaca reactii alergice.
 • Rezistenta la coroziune: Zirconiul este rezistent la coroziune, ceea ce il face o optiune buna pentru pacientii cu o cantitate mica de os.
Dezavantajele titanului
 • Estetica: Titanul este un metal gri, ceea ce poate fi vizibil prin gingie.
 • Rezistenta la coroziune: Titanul nu este la fel de rezistent la coroziune ca zirconiul, ceea ce poate creste riscul de infectie.
Dezavantajele zirconiului
 • Cost: Zirconiul este mult mai scump decat titanul.
 • Rezistenta: Zirconiul nu este la fel de rezistent ca titanul, ceea ce poate limita utilizarea acestuia in anumite situatii.

Alegerea materialului potrivit

Alegerea materialului potrivit pentru implanturile dentare depinde de o serie de factori, inclusiv:

 • Preferintele estetice: Daca este important pentru dumneavoastra ca implanturile sa fie cat mai naturale, zirconiul poate fi o optiune mai buna decat titanul.
 • Cantitatea de os: Daca aveti o cantitate mica de os, zirconiul poate fi o optiune mai buna decat titanul, deoarece este mai rezistent la coroziune.
 • Cost: Titanul este o optiune mai ieftina decat zirconiul.

Este important sa discutati cu medicul stomatolog despre avantajele si dezavantajele diferitelor materiale pentru implanturi, pentru a lua cea mai buna decizie pentru dumneavoastra.

Ingrijirea ulterioara si intretinerea implanturilor dentare

Implanturile dentare sunt o investitie pe termen lung, care necesita o ingrijire si o intretinere corespunzatoare pentru a le mentine sanatoase si functionale.

Ingrijirea ulterioara imediata

In primele cateva zile dupa procedura de implantare, este important sa urmati instructiunile medicului stomatolog cu atentie. Aceste instructiuni va vor ajuta sa preveniti infectia si sa va asigurati ca implantul se vindeca corespunzator.

Iata cateva sfaturi pentru ingrijirea ulterioara imediata a implanturilor dentare:

 • Luati antibioticele conform instructiunilor medicului stomatolog.
 • Folositi o periuta de dinti moale si o pasta de dinti cu Clorhexidina pentru a va peria cu rigurozitate.
 • Folositi dusul oral.
 • Folositi un ata dentara speciala pentru implanturi pentru a indeparta placa si resturile alimentare din jurul implanturilor.
 • Evitati sa mestecati alimente dure sau crocante timp de cateva saptamani dupa procedura.
 • Ingrijirea ulterioara pe termen lung

Dupa ce implantul s-a vindecat complet, este important sa continuati sa urmati o rutina de ingrijire orala buna pentru a mentine implanturile sanatoase.

Iata cateva sfaturi pentru ingrijirea ulterioara pe termen lung a implanturilor dentare:

 • Periati-va dintii de doua ori pe zi, timp de trei minute, folosind o periuta de dinti moale si o pasta de dinti cu fluor.
 • Utilizati zilnic dusul oral.
 • Clatiti gura cu apa de gura cu alcool sau clorxidina.
 • Folositi ata dentara o data pe zi pentru a indeparta placa si resturile alimentare din jurul implanturilor.
 • Renuntati la fumat!
 • Fiti constiincios cu controalele stomatologice regulate.

De asemenea, este important sa evitati alimentele dure, obiceiurile vicioase( bruxism) si evident fumatul pentru a preveni afectarea si deteriorarea implanturilor.

Ingrijirea ulterioara a implanturilor dentare poate ajuta la prevenirea infectiilor, a problemelor de gingie si a esecului implantului.

Iata cateva sfaturi suplimentare pentru ingrijirea ulterioara a implanturilor dentare:

 • Daca aveti intrebari sau nelamuriri cu privire la ingrijirea implanturilor dumneavoastra dentare, nu ezitati sa discutati cu medicul stomatolog.
 • Daca aveti probleme cu implanturile dumneavoastra dentare, solicitati asistenta medicala imediata.
 • Controlul la 6 luni este obligatoriu.

Consideratii privind costurile si acoperirea de asigurare pentru implanturile dentare

Implanturile dentare sunt o procedura stomatologica costisitoare. Costul total al implanturilor dentare depinde de o serie de factori, inclusiv:

 • Numarul de implanturi necesare: Daca sunt necesare mai multe implanturi, costul total va fi mai mare.
 • Tipul de implanturi utilizate: Implanturile din titan sunt mai ieftine decat implanturile din zirconiu.
 • Costurile clinicii stomatologice: Costurile clinicii stomatologice variaza de la o clinica la alta, adaosul comercial fiind diferit de la o clinica la alta.

In general, costul total al implanturilor dentare poate varia de la cateva sute de euro la cateva zeci de mii de euro.

Asigurarea dentara

In unele tari, asigurarea dentara poate acoperi partial sau integral costurile implanturilor dentare. Cu toate acestea, nu toate planurile de asigurare dentara ofera acoperire pentru implanturi.

Daca sunteti interesat sa aflati daca asigurarea dumneavoastra dentara acopera implanturile dentare, trebuie sa contactati furnizorul dumneavoastra de asigurari.

Surse de finantare

Daca nu aveti asigurare dentara sau daca asigurarea dumneavoastra nu acopera implanturile dentare, puteti lua in considerare urmatoarele surse de finantare:

 • Credite de sanatate: Creditele de sanatate sunt imprumuturi cu dobanda scazuta care pot fi utilizate pentru a acoperi costurile medicale, inclusiv implanturile dentare.
 • Finantare prin clinica stomatologica: Unele clinici stomatologice ofera propriile programe de finantare pentru implanturi dentare.
 • Finantare prin organizatii caritabile: Unele organizatii caritabile ofera granturi sau imprumuturi pentru a acoperi costurile implanturilor dentare.

Concluzie

A amana o procedura implanto-protetica din considerente pecuniare nu este o decizie corecta deoarece retractia si resorbtia osoasa pot fi atat de importante incat, la un moment dat exista posibilitatea sa aveti banii necesari, dar sa nu mai aveti os maxilar sau mandibula in care sa se poata insera Implanturile.
Costurile implanturilor dentare pot fi o preocupare majora pentru multi oameni. Cu toate acestea, exista o serie de surse de finantare care pot ajuta la acoperirea acestor costuri.

implant dentar ieftin

Cu o experienta de peste 20 de ani in domeniu, si peste 20.000 de pacienti tratati, medicii stomatologi de la Germandent iti ofera tratamente de calitate personalizate nevoilor tale, precum si implant dentar ieftin. Totul se desfasoara rapid, fara durere,  aproape ca nu iti vine sa crezi!

Dr. Brandusa Radici este absolventa a doua facultati: Facultatea de Medicina Generala si Facultatea de Stomatologie. Fiind medic generalist, Dr. Brandusa Radici se ocupa de toti pacientii cu comorbiditati asociate, probleme cardiace, oncologice, boli autoimune etc.

🔝 Programati-va acum: click aici 🔝

Leave a comment